1οι Παγκρήτιοι Μαθητικοί αγώνες

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 130 μαθητών από 27 σχολεία όλης της Κρήτης, ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης οι 1οι Παγκρήτιοι Μαθητικοί

αγώνες ρητορικής τέχνης. Μετά από την περυσινή «πιλοτική» διεξαγωγή τους, οι Ρητορικοί Αγώνες πραγματοποιήθηκαν για δεύτερη χρονιά στο Ρέθυμνο στις 21 και 22 Ιουνίου 2017.

ΟΙ Αγώνες συνδιοργανώθηκαν από το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας & Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ρεθύμνου, το Δίκτυο συνεργαζόμενων φορέων και σχολείων «Η ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» και την Ελληνική Ένωση για την προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση.

Ο Αλέξανδρος Κωστάκης από το 3ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου κατέλαβε την 3η θέση στον Προτρεπτικό Λόγο Γυμνασίου, ενώ η ομάδα Διττών Λόγων του Σχολείου μας, αποτελούμενη από τους μαθητές  Ειρήνη Θεοδώρου, Νίκο Κλώντζα και Αλέξανδρο Κωστάκη κατάφερε να περάσει την προκριματική φάση φτάνοντας στους Ημιτελικούς.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου συγχαίρει θερμά την ομάδα ρητορικού λόγου του σχολείου μας (Ακυλίνα Θεοδώρου, Ειρήνη Θεοδώρου, Νίκο Κλώντζα, Αλέξανδρο Κωστάκη, Χρύσα Μαυροφόρου και Γαρυφαλιά Μιχάκη) για τις επίπονες προσπάθειες που κατέβαλαν όλη τη χρονιά κατά τη διάρκεια προετοιμασίας τους για τους αγώνες, για τη συμμετοχή τους σε αυτούς και ιδιαίτερα τον Αλέξανδρο Κωστάκη για τη διάκρισή του. Επίσης, τις καθηγήτριες κ. Πυθαρούλη Όλγα και Ρουμπελάκη Ανθή που προετοίμασαν τους μαθητές καθόλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, καθώς και τους κ. Γιώργο Κόκκα και Ηλιάνα Μαργαρίτη που συνόδευσαν τα παιδιά στο Ρέθυμνο και ήταν στο πλευρό τους σε όλες τις φάσεις  των Αγώνων.

(0 ψήφοι)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: